''Când avem ceva de spus"

10 indicatori surprinzatori care iti spun daca esti geniu

by admin

Virginitatea si masturbarea. Oamenii cu un IQ mai mare tind sa petreaca mai putin timp in intimitate alaturi de o persoana. Motivele pot fi mai complicate decat o simpla explicatie pe care cu totii suntem dispusi sa o acceptam. Studii recente facute pe absolventi de la universitati de prestigiu, care au termina facultatea cu note foarte mari, au demonstrat ca partenerii sexuali per student erau mai putini decat in cazul celor cu o inteligenta medie. Rata virginitatii in randul absolventilor s-a incadrat undeva la 45%. De vina sunt niste factori cheie si nu atat de multe teorii care s-au vehiculat. In primul rand, testosteronul, hormonul specific masculin, responsabil pentru trasaturile masculine la barbati, functioneaza in contradictie cu chimicalele care influenteaza inteligenta.

Testosteronul inhiba inteligenta-oamenii mai inteligenti sunt constienti de acest risc. Sexul in era moderna si destul de periculos, asa ca riscul nu este asumat de o minte sclipitoare de vreme ce placerea obtinuta in intimitate
(masturbarea) sau abstinenta nu prezinta niciun pericol. Indivizii care petrec mai mult timp invatand si studiind nu sunt atat de sociabili, iar relationarea li se pare mai putin importanta. Asta limiteaza expunerea la parteneri de sex opus si scade sansele de a procrea. Rezultatul acestor idei impotriva sexului finalizat cu procreare este unul surprinzator-o companie din Marea Britanie care vinde jucarii sexuale a vandut foarte multe dracarii erotice mai ales in zona universitatilor. Oxford si Cambridge ocupa locurile fruntase-era de asteptat-cheltuind de doua ori mai multi bani pe jucarii sexuale decat Manchester si Lancaster.

Drogarea. Cercetatorii au fost socati cand, dupa ce au intervievat 8.000 de oameni, au descoperit ca acei indivizi cu un IQ peste medie erau dispusi sa incerce droguri ilegale. Intelepciunea comuna ar da de inteles ca oamenii inteligenti sunt constienti de cat de rau fac organismului drogurile si ce efecte pot avea asupra psihicului, vietii sociale si vietii in general. Ciudat, oamenii cu IQ peste medie erau mai deschisi la experiente noi, inclusiv incercarea de droguri ilicite. Dar cat deschisi? Foarte deschisi-50% erau dispusi sa ia amfetamine iar 65% sa experimenteze extasy. Asta fara sa luam in considerare statusul socioeconomic. Mai interesant este ca subiectii inteligenti nu vor fuma, vor manca mancare sanatoasa si vor avea o pozitie socio-economica mai inalta in comunitati. Ca si in cazul alcoolului, si la droguri explicatia e aceeasi: dorinta de a experimenta ceva nou bate orice fel de alta dorinta.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro