''Când avem ceva de spus"

Aeroport, la superlativ. China are in plan un super aeroport cu cele mai moderne tehnologii inglobate

by admin

Indiferent cum se numeste si la cati kilometri distanta se afla aeroportul de astazi este cam la fel. De acolo vin si pleaca avioanele de pasageri si marfuri, calatorii se imbarca dupa ce trec prin filtre, se verifica bagaje si pasapoarte, sunt fel de fel de zone cu mancare si bauturi, ziare, locuri pentru fumat, chiar pentru alaptat. Chinezii insa s-au cam saturat de aeroportul conventional si vor ceva mai deosebit asa ca in 2019, la Beijing, vor inaugura cel mai mare aeroport din lume.

Ceea ce impresioneaza la noul aeroport in curs de constructie este terminalul de 700.000 m2 si cei 100 de milioane de pasageri care vor putea sa zboare anual dupa ce trec prin aeroport. Se vor reduce semnificativ si timpii de asteptare si calatorie, zborurile internationale si interne sunt separate pentru a putea decola si ateriza fara probleme si a prelua pasagerii. China nu sufera de grandomanie, se lauda deja cu al doilea cel mai mare si aglomerat aeroport, cel International Beijing. Principalele companii aeriene chineze vor opera pe acest aeroport, va fi situat in cartierul Daxing, cladirea e proiectata de o arhitecta ce a murit in urma cu un an, designul e deosebit, are gradini in interior, investitia finala fiind estimata undeva la 12 miliarde de dolari. Cat priveste pistele de aterizare acestea vor fi in numar de patru, capacitatea anuala fiind de 45 milioane de pasageri, asta in prima etapa de constructie, iar dupa doua etape ulterioare se va ajunge la 100 de milioane de pasageri anual.

Pana la aeroport se va ajunge cu ajutorul trenului de mare viteza care va circula pe o cale ferata moderna. Aeroportul se va afla foarte departe de Beijing, 46 km, este in plin camp cu flori fructiferi si floarea-soarelui, va deservi doua provincii, inclusiv pentru Tianjin, zona de dezvoltare economica unificata pe care China vrea sa o realizeze in viitorul apropiat.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro