''Când avem ceva de spus"

Aspecte de luat in calcul in alegerea unei plafoniere

by admin

plafoniereAti inceput renovarea locuintei si tocmai ati realizat cat de importanta este iluminarea? Va plac plafonierele insa va vine greu sa alegeti una care sa raspunda tuturor dorintelor dumneavoastra? In cele ce urmeaza va punem la dispozitie cateva informatii despre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati o plafoniera.

Tip, design si functionalitate – primele trei aspecte pe care sa le stabiliti inainte de a cumpara una sau mai multe plafoniere. Tipul plafonierei poate fi clasificat in functie de forma si sursa de lumina utilizata. In functie de forma, plafonierele se pot imparti in plafoniere cu suport si plafoniere fara suport.

Amplasament – in ceea ce priveste amplasamentul, plafonierele fara suport asigura lumina ambientala in incaperile cu tavane joase, unde montarea unei lustre sau a unui candelabru este incomoda. O plafoniera cu suport reprezinta de fapt o solutie de mijloc intre modelul fara suport si o lustra, creand acelasi efect vizual, dar fara a luat insa din spatiu.

Sursa de iluminare utilizata – unele plafoniere pot fi cu lumina calda, altele cu lumina rece. Aceste denumire (lumina calda / lumina rece) fac referire la incandescenta becului utilizat. Becurile incandescente si cele de tip LED sunt cu lumina calda, si cele de tip neon sunt cu lumina rece.
Foarte multe persoane prefera lumina calda, deoarece este mult mai apropiata de lumina naturala si este mult mai sanatoasa pentru ochi. Exista si persoane care prefera lumina rece deoarece acesta ofera un contrast mult mai mare al culorilor in incapere.

Indiferent de optiunile pe care le faceti, asigurati-va ca pretul reflecta calitatea produselor. Gasiti si magazine online de corpuri de iluminat, de unde puteti alege modele foarte frumoase de plafoniere, lampadare, veioze, lustre, lampi de birou, etc. Vizitati www.azzardo.ro pentru o gama moderna de corpuri de iluminat decorative.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro