''Când avem ceva de spus"

Bautul de apa

by admin

Ca sa dea o consola Nintendo un radio s-a gandit la un concurs ciudat si foarte simplu. Concursul avea in vedere consumarea unei cantitati mari de apa in 15 minute. Ideea era sa nu se duca la toaleta niciun participant pentru ca pierdea competitia.

Participantii au primit apa din belsug si au putut bea cat doreau in 15 minute, incadrandu-se in cantitatea ceruta. Una dintre participante a inceput sa aiba dureri de cap dupa. Mai tarziu a fost descoperita fara suflare in camera, intoxicata cu apa.

Exista asa ceva, intoxicare cu apa, se numeste hiponatremie, intoxicarea se manifesta cand se bea prea multa apa si scade nivelul sarurilor pe care corpul le foloseste in diverse procese.

Cand nivelul de sodiu e prea mic apar stari de rau, dureri de cap, ai probleme de concentrare, apare lichid in plamani. In timpul competitie s-a baut pana la 7.6 litri de apa in trei ore. Pentru ca bause atat toata lumea a crezut la final ca e insarcinata la cat se deformase corpul.

Desi oamenii au fost avertizati ca atata apa putea dauna, concursul a continuat. Sotul femeii decedate a primit totusi 16 milioane de dolari intr-un final.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro