''Când avem ceva de spus"

Bijuterii argint desavarsite prin combinatia cu ametistul

by admin

OLYMPUS DIGITAL CAMERAFrumusetea bijuteriilor din argint este multiplicata de pietrele care le impodobesc.
In mod frecvent, argintul este accesorizat cu pietre semipretioase. Culoarea lor da ineditul unui set de bijuterii din argint, a unui colier sau pandantiv, a unei perechi de cercei sau a unui inel.

Culoarea neutra a acestui metal, specificul “alb –argintiu “, ii ofera posibilitatea de a se asorta cu cele mai diverse culori ale pietrelor naturale sau sintetice.
Din multitudinea de culori, un interes aparte il prezinta combinatia cu violet.
Frumoasa culoare violet este specifica ametistului, descoperit in vremurile cele mai indepartate in minunate obiecte, printre care se numara si cupele de ametist, datand din mileniul I î.Hr. pe teritoriul Greciei si Asiei Mici.

Fiind relativ răspândite în natura, ametistele au fost folosite din cele mai vechi timpuri ca podoabe si în scopuri rituale. Ele erau asociate cu credinata crutarii de betie de vin, a apararii contra demonilor , contra furtului etc.
Credinta aceasta explica existenta siragurilor de ametist gasite in mormintele antice.
Minunata culoare violet, specifica ametisului, are o bogata paleta de nuanțe, plecand de la mov până la variante de roz, distribuite neuniform în masa mineralului. Gratie lor mineralul in forma native, neprelucrata, apare de cele mai multe ori, in dungi de nuanțe mai închise alternand cu unele mai deschise, intr-un joc cromatic de o rara frumusete, expus in piatra.
Varietatea de ametist de culoare violet închis este cea mai valoroasă.
Ametistul care prin culoarea sa face trecerea spre citrin poarta numele de ametrin.
Astfel de pietre sunt o adevarata incantare in combinatia cu argintul, formand superbele bijuterii.

Bijuterii argint cu ametist insemna minunea transpunerii cerului cu violetul amurgului sau din zilele toamnei tarzii pe albul infinit al puritatii unui suflet dornic de frumos, de podoabe de lux!
In cazul executarii bijuteriilor la comanda, dorintele personale se pot implini prin bijuterii unicat. Alegerea lor intra in arta si bunul gust al bijutierului.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro