''Când avem ceva de spus"

Cartile de parenting, „sfatuitori” de baza in asteptarea micutei noastre

by admin

carti-parentingNu cred ca e lucru mai frumos si mai emotionant pe lume decat momentul in care sotia iti spune cu un glas calm si cu o privire usor jucausa ca vei deveni taticul unei fetite. Din acel moment totul se schimba, viata ta are o noua dimensiune, rostul tau nu mai este doar sa mergi la locul de munca si sa ajuti familia cu un ban. Devii tata si asta inseamna ca trebuie sa inveti cum sa cresti un copil, ce educatie sa-i dai pentru a se putea descurca in viata, cum sa ai grija de sotie pe toata perioada extraordinara in care micutul se dezvolta in burtica mamicii. Nu stiu ce face un viitor tata dupa ce stie ca va deveni parinte, dar eu am inceput sa citesc, cred ca mai mult decat am citit in viata de adult la un loc. Da, cititul te ajuta in astfel de situatii, dar nimic nu iti poate da niste indicii clare despre cum vei simti tu calitate de tata. Totusi, merita sa te pui in garda si sa stii la ce sa te astepti.

Cele mai bune tipuri de lecturi pentru tatii „in asteptare” sunt cele din carti de parenting, adica niste carti in care autorii iti spun cam tot ce se poate spune despre copil si ce inseamna sa fii un parinte model. Nu e nevoie sa citesti biblioteci intregi de carti de parenting ca sa stii ce sa faci in diferite situatii, insa e bine sa nu te bazezi doar pe instinct si pe experienta capatata in viata. Pentru ca nu aveam timp sa stau sa caut prin librarii cele mai bune titluri, am intrat pe Internet si am consultat oferta dintr-o librarie online cu de toate, recomandata de un prieten. Pe numele sau Books Express, libraria m-a impresionat placut inca de la primul click pentru ca avea peste 5000 de titluri despre Sarcina si nastere, Cresterea copilului. Practic aveai tot ce iti trebuia ca sa intelegi totul despre dezvoltarea copilului si educarea sa dupa ce se naste, despre comportamentul lui si modul in care parintii trebuie sa se raporteze la acesta. Intrucat e vorba de o librarie online pe Books Express am gasit si descrieri ale cartilor, un numar mare de formate, de la paperback la Hardback, volume in limbi straine, engleza, spaniola, franceza, olandeza, germana.

Ce m-a convins sa cumpar de aici a fost si livrarea rapida, la comenzile peste 300 lei, rapiditatea transportului prin firma de curierat, plata in rate, prin carduri fara dobanda, dar si sistemul de livrare, express, economic. Adica in 3-14 zile express pentru cartile din stocuri furnizori eurpeni si americani si in 2-4 saptamani, economic. Mi-am cumparat carti de parenting de aici si pentru ca am avut de unde alege, autorii erau oameni cu experienta in campul lor de activitate, titlurile erau interesante si utile. Recomandarile facute de editorii site-ului au fost foarte bune, fiecare titlu te convingea din doua trei fraze din prezentare daca era ceea ce cautai sau nu. La final m-am pus pe citit si pe invatat tot ce se poate invata, asa ca dupa venirea pe lume a micutei noastre am facut fata cu brio alaturi de mamica ei si avem mereu un sprijin in volumele achizitionate.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro