''Când avem ceva de spus"

Ce trebuie sa stii despre pompa de bicicleta si cate tipuri exista?

by admin

pompa-bicicletaUnul dintre accesoriile pe care orice biciclist le are cu el indiferent unde se duce este pompa de bicicleta. Ca si in cazul masinilor pompele de bicicleta sunt folosite pentru umflarea rotilor si pentru asigurarea unei rulari cat mai confortabile mai ales pe distante mari. Pompele de bicicleta pot avea diverse forme, au valve de calitate care nu permit aerului sa iasa din cauciucuri, se folosesc foarte usor prin actionare mecanica, „la picior”. Umflarea rotilor e foarte rapida, montarea lor se face la fel de simplu, se intretin prin simpla stergere si depozitare in spatii adecvate cat nu sunt folosite.

O pompa bicicleta este cu atat mai buna cu cat valva este una calitativa si cu un sistem special de protectie impotriva uzurii. Cele mai intalnite tipuri de valva la pompele de acest tip sunt cele auto si cele de bicicleta. Ambele se potrivesc la camerele bicicletei, sunt foarte eficiente, nu permit aerului sa „scape” la umflare si garanteaza o roata perfecta pentru o plimbare cu bicicleta intr-o zona de munte. Mai exista si o alta clasificare a pompelor, astfel ca avem o pompa bicicleta de picior, compacta sau cu cartus de CO2. Pompele de picior le putem folosi pentru umflarea valvelor autor, cu adaptoare speciale merg si la celalalt tip de valve, pompa compacta e cea mai usor de utilizat, cam toata lumea o are, actionarea este simpla si eficienta.

Mai sofisticate decat aceste modele sunt pompele cu cartus de CO2, avantajul lor fiind ca umfla camera fara efort, rapid, se pot lua oriunde mergi, au cartuse de rezerva si garanteaza o presiune optima in camera. Si daca mai adaugati si adaptoare pentru umflarea prin valve diferite atunci veti vedea ca pompele cu cartus CO2 sunt cea mai buna solutie pentru bicicletele moderne care au nevoie de roti umflate perfect.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro