''Când avem ceva de spus"

Cum tratam parodontoza si de ce apare in prima faza?

by admin

tratare-parodontozaCavitatea bucala si dantura noastra sunt expuse in permanenta la diverse tipuri de bacterii si microbi. O igiena orala perfecta ne poate feri de cele mai multe tipuri de afectiuni, insa chiar si asa multe boli ale gingiei sau ale dintilor nu pot fi prevenite atat de usor doar printr-un tip de igiena spartana. Una dintre cele mai comune afectiuni ale gingiei, care ne poate provoca mari neplaceri este parodontoza sau parodontita. Parodontoza netratata poate duce la pierderea definitiva a dintilor si la manifestari clinice locale destul de neplacute. Afectiunea este usor de depistat chiar si fara o vizita la stomatolog-desi este indicata despistarea cat mai rapida cu ajutorul personalului medical calificat. E suficient sa va uitati cu atentie la gingii si sa vedeti cat de imflamate sunt, ce culoare au.

Cand inflamatia e puternica si tinde sa fie in jurul dintelui, culoarea gingiei se schimba inspre rosu, roz deschis, atunci cu siguranta aveti inceputul acestei afectiuni. Parodontoza nu are o varsta fixa la care se manifesta, tinerii pot avea parodontoza, batranii, adultii, chiar si micutii care nu au o igiena orala controlata de parinti. La debutul bolii nu prea aveti cum sa va dati seama ca e ceva in neregula, insa in faze cronice veti observa o serie de cauze si simptome parodontoza care nu au cum sa treaca neobservate. Vorbim de gingiii rosu deschis sau roz, umflate puternic, gingii moi la atingere, retractile, dinti care par mai lungi, respiratie urat mirositoare, spatii noi aparute din senin intre dinti. Cu timpul apar si pungi de puroi la nivelul coletului dentar si dintii se misca tot mai tare pana cad singuri. De vina pentru aparitia parodonotozei este placa bacteriana care se intareste si impreuna cu tartrul provoaca iritatii permanente la nivelul gingiilor, infectii multiple. Cei care se trezesesc cu parodontoza sau parodontita sunt pacientii care fumeaza, au mostenit ereditar boala, au diabet, prezinta schimbari hormonale, nu se alimenteaza corect. Medicul stomatolog este singurul care poate prescrie un tratament pentru parodontoza si parodontita apicala, sansele de recuperare si refacere a gingiei sunt destul de mari daca afectiunea nu e in faze critice.

Un tratament parodontoza la preturi bune gasiti si la clinica CityDent, acolo unde aveti la dispozitie cei mai buni dentisti si cele mai bune tehnologii si instrumentar pentru reusita tratamentului. In cadrul unui tratament parodontoza la citydent medicul se poate folosi de tratament pentru parodontoza si parodontita apicala endodontic, de conservare si limitare a efectelor acestei boli, de chiuretaj, pentru a elimina tesutul afectat sau de rezectia apicala, care indeparteaza apexul. In cazuri extreme se ajunge si la o forma brutala de tratament parodontoza la preturi mici, extractia totala a dintelui si curatarea tesutului afectat. Se mai poate apela si la detartraj facut la clinica CityDent, netezire radiculara, tratamente cu antibiotice locale, surfasaje, operatii cu lambou au reechilibrare ocluzala.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro