''Când avem ceva de spus"

Desenarea fetelor infractorilor

by admin

Criminalii care au deja informatii genetice stocate in bazele de date ale politiei trebuie sa se teama cand mai lasa urme ADN pe la locul crimelor. Imediat pot fi gasiti chiar daca ADN-ul e foarte mic.

Problema e la cei care nu exista in bazele de date. Daca la scena crimei gasim ADN si gene anonime, cazul s-ar putea sa nu fie rezolvat niciodata.

Cu ajutorul tehnicii moderne insa se poate obtine fata umana din niste probe ADN foarte mici. Denumita fenotipolotigia ADN, noua tehnica de investigatii poate sa stabileasca culoarea parului unei persoane, ochii, pielea, poate sa spuna si ce stramosi geografici a avut respectivul.

Genele pot sa dezvaluie foarte multe lucruri despre modul in care arata o persoana. Ca sa fie si mai usor de depistat un criminal s-au scanat fete ale unor voluntari si ADN. S-au cautat apoi corelatii intre ADN si modul in care arata fata umana.

Cu informatiile date s-a putut obtine un portret robot aproape instantaneu. Si craniile victimelor care nu au putut fi recunoscute au fost identificate mai usor prin intermediul acestei tehnici moderne din domeniul criminalistic.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro