''Când avem ceva de spus"

Dialog despre cainii maidanezi

by admin

caini-maidaneziCand vine vorba de subiectul cainilor maidanezi ma dedublez, dintr-o persoana devin doua cu pareri diferite care converg totusi  in aceeasi directie: catre vinovatia noastra a fiecaruia in parte. Dintr-o singura entitate ma transform in mai multe care leaga un dialog cu argumete pro si contra situatiei actuale.

Prima entitate vine cu urmatoarele argumente: viata copiilor si a batranilor este foarta importanta caci ei ne sunt pe de o parte viitorul iar pe de alta gena din care ne tragem. In eventualitatea in care siguranta lor este periclitata prin haite de caini vagabonzi atunci o masura drastica trebuie macar tolerata. Cei care iubesc cu adevarat animalele nu trebuie sa astepte schimbari peste noapte doar prin proteste ci prin adoptarea unui caine. Daca toti cei care protesteaza ar lua spre ingrijire cate un caine poate eutanasierea lor nici nu va mai fi necesara.

Furtul de bani prin ONG-uri fantoma ar trebui sanctionat drastic pentru a putea distruge lantul consecintelor dramatice.

Cea de-a doua entitate vine cu urmatoarele argumente: nu este vina animalelor ca le-am adus in situatia de-a deveni agresive. Le-am lasat sa sufere de foame, nu le-am respectat existenta, le-am maltratat si le-am facut sa devina tematoare si sa cunoasca spaima din cauza loviturilor aplicate. Nu cainii au omorat copilul acela nevinovat ci foamea, frica  si rautatea oamenilor.  Copilul acela a murit din cauza ca noi toti am permis si tolerat o astfel de situatie.

Acum dupa ce persoanele entitatii ce o reprezint si-au spus opinia, ajung la o singura concluzie: si intr-un caz si in altul este doar vina noastra, a fiecaruia dintre noi. Din pacate nu vom putea schimba situatia prea curand pentru ca noi romanii avem initiative si idei dar nu detinem secretul aplicabilitatii lor.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro