''Când avem ceva de spus"

Greseli de evitat cand te apuci sa realizezi un magazin online

by admin

creare-magazin-onlineOricine poate crea astazi un magazin online decent in doar cateva zeci de minute. E nevoie de o platforma user-friendly, de niste instrumente online bine integrate si prezentate, pe intelesul tuturor, si ideea prinde viata imediat. Lucrurile sunt simple in teorie, dar foarte dificile in practica. De ce? Pentru ca sunt o multime de greseli pe care si amatorii, ba chiar si profesionistii le pot face atunci cand se apuca de creare magazin online. Nu imi propun sa vi le enumar pe toate, pentru ca mi-ar trebui cel putin 10-20 de ecrane de calculator si vreo 50 de pagini in Word. Ce pot face insa este sa le prezint pe scurt pe cele mai importante, de care va trebui sa va feriti cat puteti de mult.

De la inceput trebuie sa intelegeti ca nimeni nu e dispus sa petreaca pe un site de cumparaturi ore intregi. Internautii nu au rabdare, vor totul repede si bine, asa ca site-ul trebuie sa se incarce rapid, sa fie cat mai usor de navigat si sa le ofere utilizatorilor o experienta interesanta, care sa ii atraga, atat la nivel de design, cat si de interactiune. Una dintre greselile frecvente facute de amatorii care se apuca cu ceva cunostinte de creare magazin online este realizarea unui site plin de cat mai multe meniuri si de poze destul de micute, cu multe hiperlegaturi si trimiteri spre alte si alte pagini, incat intr-un final ajungi sa nu stii daca esti pe un site sau intr-un joc de aventuri, intr-un labirint. Nu e nevoie de meniuri sofisticate cu submeniuri, e ideal sa aveti cinci sase meniuri mari, categorii si filtre si totul e mult mai interesant si mai usor de navigat pentru clienti. La fel de nociva pentru traficul unui site este supraoptimizarea SEO. Da, am aflat ce e ala SEO si incepem sa umplem paginile de cuvinte cheie relevante sau nu, dar sa fie multe si cat mai evidente, ba mai punem si in structura paginilor web, in codul sursa, ca sa fie bine. Regulile sunt clare in privinta SEO: cuvinte cheie putine, targetate, relevante, discrete in structura paginii, integrate „nativ”, cat mai apropiate de limbajul natural-adica nu punem „avem de vanzare ferme vaci”, ci „avem de vanzare ferme de vaci”. Nu nu se supara Google ca exista si „de”, chiar ii place, parol. Asta inseamna ca tu ca proprietar de site ai facut un efort sa il ajuti pe client sa aiba o experienta cat mai buna in online, sa citeasca texte in limba cunoscuta, nu in pasareasca. Alta greseala de care m-am lovit si eu a fost cea legata de modul in care e construit textul, de calitatea continutului.

Se pare ca sunt putini cei care chiar isi doresc sa ofere utilizatorilor informatii utile, valoroase, originale, dar sunt multi cei care pur si simplu nu se pot dezlipi de copy-paste total sau partial. Cu ce te ajuta sa ai texte copiate si compilate in descrierea produselor sau texte care nici macar nu reflecta viziunea afacerii tale, nu sunt originale? Cu nimic, Google te penalizeaza imediat, stie deja unde a aparut textul prima data. Cu cat esti mai original, cu atat ai PageRank mai bun si clientii vor vrea sa vada ce le oferit. Ar mai fi multe de zis, dar ma tin de cuvant si ma opresc aici.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro