''Când avem ceva de spus"

Haine second hand online

by admin

haine-second-hand-onlineIn prezent comertul online are o popularitate tot mai mare. Pana si magazinele mari – retailuri de marca – au magazin online insa tot mai mult capata teren acele magazine care vand haine second hand online ceea ce este ciudat deoarece preturile sunt de multe ori ridicate. Acest lucru este explicat insa prin faptul ca toate hainele sunt de marca si poate foarte putin utilizate. Exista multi sceptici chiar si in ziua de azi care nici macar nu se gandesc sa comande de pe internet mai ales haine. Totusi trebuie sa fim increzatori in magazinele online deoarece exista foarte multe legi care reglementeaza comertul online si care protejeaza consumatorul dar si comerciantul.

De exemplu, un principiu de baza al comertului este reprezentat de informarea consumatorului. Acesta este unul din principalele elemente pe care se pune baza atat in legislatia privind comertul electronic, precum si in cea privind contractele la distanta.. In principiu consumatorul (in cazul nostru cel ce vrea sa cumpere de pe site) trebuie sa afle in mod clar si direct principalele informatii cu privire la ce vede online. Adica nu doar numele firmei care administreaza o pagina, ci si datele de contact, inclusiv telefon, fax si e-mail, codul unic de inregistrare si alte date publice.

De ce? Pentru ca spre deosebire de mediul offline, unde magazinul din colt va fi intotdeauna acolo (pana cand da faliment), in mediul online un magazin poate astazi sa fie, iar maine sa nu-l gasesti. Pur si simplu este o masura creata pentru a creste increderea in cei care vand diverse servicii online. Cum se indeplineste obligatia? Cred ca simpla mentionare a acestor informatii minime pe pagina de contact ar fi suficienta, atata vreme cat pagina de contact este direct accesibila de pe orice pagina a unui site. Si niciodata scrisa cu font alb pe background alb.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro