''Când avem ceva de spus"

Kiviak

by admin

In Groenlanda, de sarbatori nu ai cum sa nu servesti la masa un kiviak. Ca sa ai acest fel de mancare pe masa ai nevoie de carne buna.

De unde iei carne in acele tinuturi inghetate? De la foca, cel putin pentru preparatul asta.

Dupa ce ai foca si o pregatesti pentru gatit iei vreo cateva sute de pasari care seamana cu pinguinii si le jupoi, le umpli bine, si totul se baga in burta focii, ca la porc.

Foca cu pasarile in ea se pune undeva intr-o groapa si se lasa colo acoperita cu pietre cateva luni, dupa care se scoate, se scot si pasarile, totul e foarte fraged, exact cum se intampla la marinarea unor pesti obisnuiti.

Mancarea se consuma iarna cand nu prea ai ce manca si e si periculos ca sa vanezi in pustietate.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Blog Despus.ro