''Când avem ceva de spus"

Locurile de munca

by admin

Se pare ca daca nu ai 15 facultati si 100 de ani de experienta nu mai gasesti de lucru la noi in tara. Un om cu mai multe facultati e normal sa vrea un salariu mai bun, de aceea, am observat ca angajatorii se feresc de cei cu multe studii superioare. E posibil sa nu fi inteles eu bine, dar sincer, cam la concluzia asta am ajuns, din pacate.

Pe de alta parte suntem si noi de vina. Indiferent daca avem sau nu facultate, acceptam orice loc de munca numai sa il avem. Mai mult decat atat nu ne apreciem calitatile, acceptam sa lucram fara zile libere din pacate, si pe salarul minim. Si asta de ce? Pentru ca ne umilim in fata celor care au bani, unii pe merit, altii din noroc, si fac bani in continuare, pe munca noastra.
Revenind la problema facultatilor, acestea in ziua de azi sunt prea accesibile oricui. De exemplu la orice profil, sunt la buget o parte mica din studenti si restul la taxa. Deci a ajuns facultatea o afacere din care se scot bani frumosi. Cati din cei licentiati intr-un domeniu isi si gasesc loc de munca in domeniul respectiv? As fi chiar curioasa sa aflu raspunsul la aceasta intrebare.

Cat priveste industria din Romania e la pamant, in nicio tara din lumea asta nu sunt doar ingineri, finantisti etc. Sunt si muncitori carora nu li se cer studii superioare, pentru ca au fabrici unde sa lucreze. Noi nu prea producem nimic. Domeniul de baza de activitate la noi este comertul, prea putin productia din pacate.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro