''Când avem ceva de spus"

Ma refugiez in dans

by admin

balerina-dansEu de mica am fost pasionata de dans. Totul a inceput cu clipurile de la televizor (oricat de amuzant suna, aceasta e adavrul), apoi, pe la varsta de 12 ani am inceput sa facem o trupa de dans cu prietenele si colegele mele de clasa, desigur, era o coregrafie minora acolo, insa era un inceput.

Pe la varsta de 14 ani am inceput sa frecventez primul club de dans, in paralel, insa, mentineam activitatatea cu prima mea trupa, care progresase mult si acum gandeam coregrafii mult mai complicate. Dupa care a urmat al doilea club de dans, unde am cunoscut o profesoara cu care m-am inteles foarte bine si am evoluat mult impreuna cu partenerul meu de dans, cu care am creat coregrafii foarte faine.

Aceasta pasiune imi umpluse intreaga fiinta, gandeam miscari de dans in timp ce ascultam muzica in casti (de fapt si acum fac asta), eram inspirata, voiam sa cresc, sa ma dezvolt mai mult, sa descopar alte stiluri si sa-mi pastrez vie insipartia. Am facut dans de gala, latino, iar anul acesta am facut si balet.

Nu cred ca trece o zi in viata mea in care sa nu-mi pun muzica in casti si sa dansez prin casa, sa gandesc miscari, povesti in dans, sa creez compozitii etc. Eu stiu ca e mai mult decat un hobby si stiu ca prin dans am reusit sa-mi infrunt multe frici. Datorita dansului sunt obisnuita cu scena si cu multe priviri indreptate spre mine. Datorita dansului am invat sa relationez mai bine cu oamenii, sa perfectionez lucrul in echipa, sa fiu deschisa la critica si sa aduc orice sarcina la indeplinirea desavarsita.

Cu toate ca aceasta pasiune s-a pastrat de-a lungul timpului si ma reprezinta mult, nu am urmat o cariera in dans. Nu am avut suficienta putere sa insist pe pasiunea mea atunci cand imi alegeam ce sa fac dupa liceu, chiard aca facultatea de dans si coregrafie era una dintre optiunile de varf. Au fost mai multi factori care m-au determinat sa aleg altceva, dintre care lipsa de sustinere a familiei – unul primordial.

Astazi incerc sa recompensez prin diverse cluburi de dans, insa stiu ca nu este acelasi lucru o scoala de dans. Cuiva i se poate parea o « meserie » penibila, insa putin ma intereseaza. Mi-am pus un scop si o sa-l realizez : sa fiu licentiata in coregrafie.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro