''Când avem ceva de spus"

Noile tipuri de lize

by admin

lizeEficienta activitatii intr-o afacere in care timpii de livrare sunt foarte importanti depinde in mare masura de calitatea utilajelor folosite la transport si de modaliatate de manevrare. Cu cat incarcarea si descarcarea camioanelor este mai rapida, cu atat marfa sau produsele vor ajunge mai repede la destinatie si deadline-urile vor fi respectate intocmai. Printre cele mai folosite tipuri de utilaje pentru transport si incarcarea camioanelor se afla si unele destul de simple, denumite lize.

Liza este un fel de carucior pentru paleti cu furci portante, sisteme speciale de deplasare sau ridicare marfa, ele asigura o deplasare mult mai simpla si mai rapida pana la masina, au marimi diverse si suporta greutati foarte mari, pana la cateva tone. Ridicarea materialelor sau a produselor se realizeaza prin intermediul unui sistem hidraulic, carma desplasandu-se in jos si in sus. Rotile pentru deplasare si sasiul rotativ garanteaza o mai mare flexibilitatea la manevrare, rolele sunt din poliuretan, aceste lize se folosesc si in spatii stramte, rampe de incarcare. Lizele mai sofisticate se pot deplasa in patru directii, dirijarea este manuala in acest caz, sistemele hidraulice sunt compacte si manuale, tija pentru tractiune comanda ridicarea. Alte variante ale lizelor sunt cele tip carucior de paletizare cu roti din poliamide, carucioarele de ridicat si stivuit cu roti din cauciuc, carucioarele de paletizare cu profil jos, cu demararea mai usoara.

Pentru functionarea lor impecabila lizele trebuie sa fie folosite doar pe un teren care nu are denivelari sau gropi, fiecare componenta a lizelor trebuie verificata periodic pentru a se depista eventuale defectiuni. Depozitarea lizelor se realizeaza doar in spatii unde nu exista exces de umiditate si unde aerisirea este foarte buna. Lizele moderne pot functiona ani intregi fara probleme daca nu sunt supraincarcate si se respecta normele de folosire pentru incarcare si deplasare cu o anumita cantitate de marfa.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro