''Când avem ceva de spus"

Nu lasa conflictele din cuplu sa iti afecteze viata de familie. Apeleaza cu incredere la terapia de familie

by admin

terapieFamilia este importanta pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor si pentru o mai buna relationare a adultilor. Putem spune ca un cuplu formeaza o familie atunci cand a intervenit casatoria, a aparut si un copil sau mai multi. La inceput toate lucrurile merg de la sine, relatiile sunt foarte puternice. Pe masura ce imbatranesc membrii familiei, incep sa apara si discrepantele si problemele in cuplu. De multe ori aceste probleme se rezolva singure, cu ajutorul celor doi membri ai grupului, insa sunt si situatii in care cei doi apeleaza la servicii de terapie de familie in Bucuresti.

Cabinetele care ofera servicii de terapie de familie pot rezolva pe cale amiabila orice neintelegere care degenereaza in certuri interminabile si situatii conflictuale grave, cu urmari nebanuite asupra dezvoltarii armonioase a copilului din punct de vedere emotional. Ceea ce poate face o sedinta la un cabinet terapie de familie este sa identifice anumite tensiuni care s-au acumulat si sa incerce sa le aplaneze, poate explica adultilor cum anume sa isi gestioneze relatia astfel incat fiecare sa aiba de castigat si sa nu existe repercusiuni asupra copilului din familie. In general, toate cuplurile care ajung sa apeleze la terapia de familie o fac pentru copil si pentru viitorul unei relatii care dureaza de prea mult timp ca sa se sfarseasca dintr-un simplu conflict banal. Beneficiile terapiei de familie tin de o mai buna intelegere intre membrii cuplului, sprijin emotional mai mare, rezolvarea mai eficienta a conflictelor aparute din senin, trecerea mai usoara peste provocarile vietii, comunicarea mai eficienta intre membrii familiei, chiar daca exista diferente vizibile de varsta si de mentalitate.

La terapia de familie pot apela si cuplurile in care viata sexuala e aproape inexistenta, exista certuri puternice mai mereu, sunt viziuni diferite in privinta educatiei copiilor, tensiuni provocate de problemele financiare, in care sarcinile sunt prost gestionate-un membru al cuplului are prea multe, altul mai deloc, in general femeile au prea multe de facut, barbatii mai nimic. Atunci cand te afli in oricare dintre aceste situatii cu risc conflictual trebuie sa apelezi la un cabinet de psihologie cum este, de exemplu, Cabinet individual de psihologie Camelia Dracsineanu, pentru a discuta cu un psiholog si a intelege exact cat de importanta e familia si de ce trebuie luptat pentru mentinerea relatiilor stranse intre membrii acesteia. Psihologul trebuie sa aiba insa o cooperare reala din partea cuplurilor, acestea trebuie sa isi doreasca sa faca o schimbare in bine in viata lor. Dupa ce o obtine poate trece la identificarea problemelor, aplanarea conflictelor si schimbarea unui anumit tip de gandire.

Se recomanda apelarea la cabinetul psihologic ori de cat ori un conflict degenereaza si afecteaza viata unui membru al familiei sau a intregii familii.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro