''Când avem ceva de spus"

Oua de un secol

by admin

Tot in China saracul ou a devenit iarasi delicatesa, o delicatesa care iti intoarce matele pe dos de milenii. Pidan, cum se mai numeste oul vechi de vreo suta de ani, se mananca in zona rurala.

E un ou de rata sau de gaina, fermentat, conservat cu ingrediente felurite. Intr-un vas se pune lime, sare, ceai negru, bucatele de lemn ars, se lasa la racit.

Dupa asta se adauga oua multe, care se lasa acolo vreo cateva luni, ca sa fermenteze bine. Oul are la final consistenta unui jeleu, e negru, miroase intr-un mare fel, albusul e negru si e cam tare, galbenusul e si mai negru.

La service oul e taiat in bucati si arata dezgustator pe orice farfurie, oriunde in lume, daca ajunge sa fie servit in vreun restaurant, altul decat unul chinezesc.

FacebookGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

© Blog Despus.ro