''Când avem ceva de spus"

Pregatirea pentru vanatoare

by admin

Mersul la vanatoare este deopotriva relaxant si fascinant pentru multi dintre impatimitii timpului petrecut in natura, iar prada poate reprezenta, in timp, trofee rare, care intregesc adevarate colectii. Insa, pentru te bucura de toate aceste beneficii este esential sa cunosti o buna parte din procesul de pregatire, arme si munitie, echipament si tehnici.

Notiuni de baza si de formare
Vei avea nevoie de camuflaj, arme, munitie, o licenta si terenuri pentru vanatoare.
Daca esti nou in domeniu, mersul la vanatoare poate fi costisitor si confuz, iar din acest motiv se pot naste multe intrebari: cum pot vana? unde? cand? cu ce? ce fac dupa ce am ucis? Prin urmare, un curs pentru vanatoare va raspunde la aceste intrebari despre etica si siguranta, dar si despre arme, competente de baza, tehnici de vanatoare, reglementari statale specifice, precum si alte subiecte legate de vanatoare.

Echipamentul de vanatoare
Inainte de a cumpara orice unealta, inscrie-te la un curs de vanatoare, pentru a putea decide corect si intr-o maniera profesionista ce si cum sa vanezi, dar si care este echipamentul necesar vanatorii.

Spre exemplu, unii vanatori folosesc cainii pentru a prelua rate sau alte pasari, dar si pentru urmarirea iepurilor, veveritelor si alte animale. Unii oameni vaneaza in singuratate, in timp ce altii o fac in grupuri pentru camaraderie. De asemenea, la fel de utila este si utilizarea de momeli, urina (ca miros de acoperire sau atragere), ATV-uri, GPS-uri, camere cu infrarosu, o serie nesfarsita de arme si munitie si multe alte atfel de unelte.

Arme si munitie
Dupa finalizarea cursului de vanatoare vei fi mai bine pregatit pentru a manipula pustile de vanatoare si cartusele. Armele si munitia sunt instrumente esentiale vanatorii, unele mai potrivite ca altele pentru anumite activitati.

Pentru a determina ce tip de arma iti trebuie la vanatoare, este necesar sa acorzi atentie sporita fiecarui aspect in parte: lungime, culoare, tip de metal sau finisare folosite, greutate, vechi sau nou, manual sau automat si asa mai departe. Exista optiuni similare in arme. Este doar o chestiune de preferinta personala si confort.

Camuflaj
Camuflajul este menit sa te ascunda. Exista modele de camuflaj pentru fiecare scenariu, iar in fiecare an modelul si materialul folosit pentru fiecare sunt imbunatatite. Alegerea de imbracaminte vanatoare depinde doar de preferintele fiecarui vanator in parte.

Ghete/Cizme
O pereche buna de incaltari este importanta. Cizmele cu talpa groasa, impermeabile, care sunt usoare si se ridica mult peste glezna sunt favorite de catre vanatori. Cu toate acestea, nu orice pereche de cizme care corespunde descrierii este buna si pentru vanatoare. Asadar, atunci cand achizitionezi o pereche de incaltari asigura-te ca acestea sa corespunda conditiilor de vanatoare.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro