''Când avem ceva de spus"

Rasfoind lumea capitalei

by admin

Mediul și timpul în care trăim ne pun zilnic limite, de aceea sunt din ce în ce mai rare momentele în care ne putem elibera cu adevărat sufletul, în care ne putem contura existența după propriul nostru plac. Sunt momente care ne îmbracă în imaginație și ne permit să ne construim eul, să ne costumăm în diferite suflete și să simțim. București este un oraș al cărui trecut pune accente serioase pe cultură, un oraș îmbrăcat în antichitate, în care se regăsește fiecare dintre noi prin plăcerea cititului.
Piața Universității este în sine o expoziție de suflet. Mireasma foilor de carte veche este cu adevărat îmbietoare și poate fi pentru tine chiar începutul unei zile rupte dintr-un roman. Răcoarea dimineții, o carte aleasă pe loc și clipe bune de încercări de a desluși secrete pe scările universității sau pe iarba verde-crudă lângă Lacul Cișmigiu îți pot construi propria poveste.

Dacă preferi un loc închis, Librăria Cărturești este cel mai potrivit loc în care poți răsfoi orice domeniu îți dorești, înconjurat fiind numai de sentimente frumoase. De asemenea, o enciclopedie virtuală este și Librăria Antic Exlibris unde îți poți găsi cartea preferată la un preț accesibil. Aceste două librării reprezintă însăși o carte pe care o poți lua în suflet și reciti până la următoarea vizită.

Pentru a te relaxa și a păși într-un colț de rai, Grădina OAR te servește pe tavă cu liniștea și răcoarea spațiului ei verde. La umbra unui French Cappucino te poți bucura de fotografii, artă, reviste, cărți pe care le poți culege chiar de acolo, dintre flori.
Pentru a te transpune într-o altă cultură, Ceainăria Green Tea poate reprezenta trenul spre o altă lume. Salonul japonez, salonul indian sau mansarda francez-interbelică, împreună cu acorduri de jazz în surdină, biscuiți de casă cu unt și ceaiuri aromate reprezintă puntea spre o zi din altă viață. Până la înserat te poți bucura de cartea perfectă, aleasă de tine în ton cu încăperea în care vrei să te relaxezi.

Frânturi din Bucureștiul Vechi pot fi retrăite dacă alegi să petreci clipe bune la Lente Cafe. Situată într-o casă în stil vechi, încăperile sale te obligă să-ți alegi categoria din care vrei să faci parte: lumea ziarelor, lumea revistelor sau lumea cărților. Acest loc este acasă, ca atunci când printre rânduri îți mângâi pisica, pentru că un alt element specific locului este o pisicuță care dorește să-și împartă lumea cu a ta.

De la atingerea primelor file până la tragerea unor concluzii și răspândirea lor în jur, sunt mai mulți pași prin care te transpui în diferite timpuri și gândiri, însă cel mai important amănunt îl reprezintă locul unde găsești o carte bună și locul în care îți poți crea propriul balon de cristal în care să citești cartea preferata.
Fii pentru o zi parte dintr-o altă lume, care poate fi lumea ta!

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro