''Când avem ceva de spus"

Sfaturi utile pentru intretinerea frigiderului

by admin

reparatii-frigidereUn echipament electrocasnic prezent in toate locuintele, frigiderul este foarte util in toate anotimpurile pentru depozitarea alimentelor si ingredientelor necesare prepararii mancarii. Cu cat frigiderul este mai bine intretinut, cu atat il veti avea mai mult timp si veti fi siguri ca veti consuma doar alimente proaspete si perfect conservate. Pentru a nu ajunge prea curand sa apelati la servicii de intretinerea si reparatia frigiderului trebuie sa tineti cont de cateva sfaturi in privinta utilizarii frigiderului. In primul rand, atunci cand frigiderul este transportat de la sediul firmei de unde a fost cumparat spre destinatar acesta trebuie sa stea in pozitie verticala, daca aceasta pozitie nu este posibila, frigiderul trebuie culcat pe spate cu usile deschise.

Odata ajuns in locuinta, frigiderul trebuie pozitionat departe de surse de caldura si de lumina solara puternica, in jurul sau si in partea din spate ar fi bine sa aiba un spatiu de minim 10 centimetri pentru a circula aerulul fara probleme in jurul sau. Pentru frigiderele incorporabile este necesara ventilatia artificiala, cu ajutorul unui miniventilator sau se pot crea spatii de ventilatie in partea superioara. De asemenea, pentru a ajunge cat mai tarziu la centre de intretinerea si reparatia frigiderului acesta trebuie setat in modul eco la -18 grade Celsius congelare si 4-5 grade refrigerare. De doua ori pe an trebuie dezghetat complet congelatorul, curatarea frigiderului trebuie facuta doar cu substante speciale, nu aveti voie sa introduceti frigiderul in priza imediat dupa ce a fost decuplat de la sursa de curent, se asteapta minim 10-15 minute.

Usa frigiderului trebuie sa fie inchisa etans, nu se asteapta minute in sir cu usa frigiderului deschisa, se inchide cat mai repede posibil, daca se observa ca aparatul merge in continuu trebuie verificat lichidul de racire sau facut o dezghetare completa si repornit. Nu in ultimul rand, frigiderul trebuie sa fie amplasat pe o suprafata plana, echilibrarea se poate face simplu cu ajutorul picioruselor speciale astfel incat toate componentele mobile ale mecanismului acestuia sa functioneze in parametri optimi.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro