''Când avem ceva de spus"

Tipuri de DVR-uri pentru care poti opta atunci cand alegi sistemul de supraveghere videointerfoane

by admin

supraveghere-videoAtunci cand decizi ca este timpul sa iti dotezi locuinta sau afacerea cu un sistem de supraveghere video, trebuie sa iei in considerare toate elementele de care ai nevoie pentru o supraveghere de cea mai buna calitate. Pe langa camere, unul dintre cele mai importante elemente este DVR-ul sau NVR-ul, in cazul in care camerele sunt IP. Cum camerele IP sunt inca o raritate, iar cele mai folosite sunt cele analogice, vom analiza putin DVR-ul si tipurile de DVR pe care le poti alege.

Cate tipuri de DVR-uri exista?

Vei descoperi ca exista doua categorii mari de DVR-uri: DVR-uri standalone sau DVR-uri de tip PC. Diferentele dintre ele sunt destul de mari. Daca cele standalone sunt dedicate exclusiv supravegherii, cele de tip PC sunt de fapt PC-uri, dotate cu o placuta care poate sa controleze camerele. Ambele pot fi gasite in magazinele din domeniu, precum www.skut.ro, insa alegerea trebuie sa se faca in functie de necesitatea fiecaruia.

Care sunt avantajele DVR-ului standalone?

Principalul avantaj este faptul ca este dedicat, asadar, ofera certitudinea ca nu poate fi infectat cu virusi si ca nu isi dedica resursele unei alte activitati. Tot ceea ce face este sa preia imaginile, sa le prelucreze si sa le transmita mai departe. Un alt avantaj major este faptul ca nu necesita niciun sistem de operare. DVR-urile standalone sunt echipate cu propriul sistem de operare, ceea ce poate scadea semnificativ costurile. Stabilitatea este cel de-al 3-lea mare avantaj, dvr-ul standalone nefiind predispus la blocaje.

Care sunt avantajele DVR-ului de tip PC?

Daca esti un utilizator de PC, atunci acest DVR este mai usor de folosit si mult mai flexibil, deoarece poate sa fie imbunatatit cu usurinta cu memorie, cu capacitate de stocare si cu diverse placi de achizitie. Este o varianta mult mai buna pentru solutii IP si se integreaza perfect in sistemele de supraveghere de acest fel. Pentru a fi sigur ca faci alegerea perfecta, cel mai bine este sa optezi pentru sisteme de supraveghere gata construite si pentru sfaturi din partea specialistilor. In felul acesta ai garantia ca sistemul pe care il alegi este cat se poate de eficient.

FacebookGoogle+Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© Blog Despus.ro